Kampioen overweegt te stoppen


KNMV - 10 juni, 2013

Het wordt erop of eronder voor Daniël Willemsen tijdens de Varsseveldse Grand Prix.

Zowel voor Team Willemsen als voor Sidecarteam Bax betekent deze vijfde GP-wedstrijd in een serie van dertien het keerpunt van het seizoen. Alleen met de volle winst in Varsseveld kunnen beide teams nog een rol van betekenis gaan spelen in het wereldkampioenschap 2013.

Voor Etienne Bax is de titelstrijd nog volledig open, aangezien hij dit jaar ook al de GP’s van Oekraïne en Duitsland wist te winnen.

Beslissende wedstrijd

Daniël Willemsen, die dit seizoen achtervolgd wordt door pech, heeft echter al laten doorschemeren dat hij in Varsseveld alles op alles gaat zetten en de rest van zijn motocross-carrière laat afhangen van het resultaat dat hij aanstaande zondag boekt in de Achterhoek. Er bestaat dus zelfs een kans dat we Daniël ‘De Kannibaal’ Willemsen zondag 16 juni voor het laatst in een Grand Prix in actie kunnen zien!

Een opsteker voor Willemsen is dat hij de mooie zijspancrossbaan in Varsseveld op zijn duimpje kent en ook de twee eerdere GP’s op deze snelle baan, in 1999 en 2009, al wist te winnen.

De Grand Prix in Varsseveld wordt verreden op het circuit De Vennebulten, direct aan de N18 Varsseveld-Lichtenvoorde. Op zaterdagmiddag 15 juni worden de kwalificaties verreden; zowel bij de zijspannen als in het bijprogramma, de EK quadcross. De wedstrijden beginnen zondag 16 juni om 13.00 uur. Voor de bezoekers is er onder meer een grote feesttent, een promodorp en een kinderspeelplaats. Voor wie graag het hele weekend wil blijven, is er een ruim opgezette camping direct naast het rennerskwartier, zodat je alle actie van dichtbij kunt beleven.

Kijk voor meer informatie op http://www.vamac.nl/