Jeffrey Mellens zwaargewond bij grasbaanraces Vledderveen


KNMV - 17 juni, 2013

Tijdens de VTBM Grasbaanraces van zondag 16 juni in Vledderveen zijn twee coureurs gewond geraakt. Hieronder een bericht van Patrick Roth, voorzitter van de VTBM.

?

In de laatste serie van de 125cc Jeugd kwam de Zuidlaarder Jeffrey Mellens ten val. Zijn medecoureur Eric Nammensma kon hem niet meer ontwijken en kwam eveneens ten val.
 
Mellens raakte bij het ongeval zwaargewond. Het MMT-team werd ter assistentie opgeroepen en heeft de behandeling van Mellens zijn verwondingen op het circuit overgenomen van het medische team van de KNMV MMC- en ambulance-medewerkers. Mellens is vervolgens per ambulance naar het UMCG in Groningen gebracht voor verder onderzoek en behandeling.

Volgens de laatste berichten hebben de doktoren besloten Mellens vooralsnog kunstmatig in slaap te houden, om de druk op zijn hoofd te verlichten. Er zijn bloedstolsels aangetroffen, die voor meer complicaties kunnen zorgen.
 
Eric Nammensma raakte eveneens gewond en is ter controle door een tweede opgeroepen ambulance vervoerd naar het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal. De Menaldumer kon dezelfde avond alweer naar huis.
 
Kijk voor meer informatie op www.vtbm.nl

Bron: website VTBM