Jeffrey Herlings tot en met 2015 bij KTM


KNMV - 27 juni, 2013

Pit Beirer, hoofd van KTM Motorsports, heeft bekend gemaakt dat KTM Racing haar contract met fabrieksrijder Jeffrey Herlings met twee jaar heeft verlengd.

Herlings is volgens KTM één van de grootste jonge talenten in de sport en heeft vanaf het begin prima resultaten laten zien. Dit jaar heeft Herlings alle Grand Prix-wedstrijden op zijn naam geschreven.

Dat begon al ver voor zijn MX2-zegereeks, toen hij werd gespot door niemand minder dan Stefan Everts, niet geheel ontoevallig de teambaas van het KTM fabrieksteam. Herlings ontwikkelde zich van een uitgesproken zandrijder tot iemand die op alle soorten terrein bijna onklopbaar is.

Beirer: “Jeffrey is de jongste rijder in zijn klasse. Hij is nog steeds slechts 18 jaar en we hebben nog nooit zo’n groot talent meegemaakt bij iemand die zo jong is. Zo’n talent moet je koesteren. We zijn ervan overtuigd dat hij in goede handen is bij Stefan Everts en dat we hem met de hulp van het hele KTM-team voorzichtig door de eerste jaren kunnen loodsen van zijn nu al opmerkelijke carrière. Dit is ook de reden dat Stefan erop aandringt dat Jeffrey nog een seizoen volmaakt in de MX2-klasse. Hij mag dan nog steeds erg jong zijn, hij heeft iedereen in onze sport al laten zien dat zijn talent onbetwistbaar is. We zijn verheugd dat we ons contract met hem kunnen voortzetten, terwijl hij blijft groeien als rijder onder de vleugels van ons fabrieksteam.”

Herlings blijft in 2014 en 2015 rijden voor het Red Bull KTM fabrieksteam. KTM heeft zich daarnaast ten doel gesteld om meer jong talent te begeleiden op weg naar de top.