Iwema 11e in kwalificatierace TT


KNMV - 28 juni, 2013

Motorcoureur Jasper Iwema heeft zijn beste kwalificatie van dit seizoen gereden. De Drent reed vrijdag bij de TT van Assen de 11e tijd in 1.44,812. Het betekent dat hij zaterdag vanaf de vierde startrij vertrekt in de Moto3-race. Bryan Schouten zette in de kwalificatierace de 20e tijd neer (1.45,186).

Iwema gaf 1,224 seconde toe op de Portugees Miguel Oliveira, die poleposition veroverde met een tijd van 1.43,588. Klassementsleider Luis Salom reed de vierde tijd (1.43,671).

Thuisrijder Iwema – hij woont op steenworp afstand van het TT Circuit – kende dit seizoen tot nog toe steeds problemen in de kwalficatierace. De 18e tijd in Qatar was tot Assen zijn beste prestatie.

Dit had ik wel even nodig”, zei de 23-jarige Drent van het Nederlandse team RW Racing GP. ,,Dit is een goede uitgangspositie voor de race. Hopelijk kan ik aanhaken bij de voorste rijders.”

Iwema ging eindelijk eens van eigen kracht uit, zei hij na afloop. ,,Ik besloot op een goed moment om een aantal ronden voluit te gaan en niet te wachten op een goed ‘sleepje’. Die fout heb ik in voorgaande kwalificaties steeds gemaakt. Ik merkte dat ik in een ritme kwam en dat ik constant snelle rondes kon rijden. Ik ben erg tevreden hiermee.”

Bron: ANP.