Geen podium voor Bax en Willemsen


KNMV - 16 juni, 2013

Bij de Grand Prix Zijspanmotocross in Varsseveld zijn Bax/Stupelis en Willemsen/Bax er niet in geslaagd een goed resultaat neer te zetten. Beide manches werden gewonnen door de Belgisch/Nederlandse combinatie Adriaenssen/Van den Bogaart, die hiermee hun voorsprong in de tussenstand voor het wereldkampioenschap verder uitbouwden.

Etienne Bax en Kaspars Stupelis eindigden in de eerste manche nog als tweede, een knappe prestatie gezien de vorige week in Tsjechië opgelopen blessure van Stupelis. In de tweede manche hadden ze al bij de start te maken met technische problemen, waardoor ze met een ronde achterstand aan de wedstrijd moesten beginnen. Met een sputterende motor zat er niet meer in dan een 25e plek.

Voor Daniël Willemsen en Robbie Bax verliep de thuiswedstrijd in Varsseveld nog slechter. Daniël kreeg gedurende de eerste manche steeds meer last van zijn geblesseerde schouder, waardoor ze het tempo moesten laten zakken en als 24e werden afgevlagd. In de tweede manche ging Willemsen niet meer van start.

De strijd om het wereldkampioenschap gaat op 23 juni verder in het Belgische Genk.