Gedwongen herstelperiode Daniël Willemsen


KNMV - 20 juni, 2013

Tienvoudig wereldkampioen zijspancross Daniël Willemsen slaat de eerstkomende twee Grand Prix-races over.

Op zijn website www.teamwillemsen.com meldt de Lochemer dat hij een rustpauze inlast, om zijn blessures te laten herstellen. ”Het rijden op GP-niveau gaat gepaard met snelheid en risico’s, en op dit moment is het niet verstandig om deze risico’s aan te gaan.”

“Het is één van de zwaarste beslissingen die je als sportman kunt nemen, maar ik moet helaas de GP’s van België en Frankrijk verstek laten gaan”, aldus Willemsen, die stevig baalt van zijn gedwongen rustperiode. “We spelen in de GP geen rol van betekenis meer en kunnen hooguit nog voor de dagprijs gaan om onszelf in de kijker te spelen. Ik ga nu eerst werken aan het herstel van mijn schouder en ga er alles aan doen om in Duitsland weer fit te zijn.”

Medisch advies

Willemsen kwam tot zijn besluit om het tijdelijk rustig aan te doen, na veelvuldig overleg met zijn sportarts, orthopedisch en trauma-specialist dokter van Norel. Voor zijn bakkenist Robbie Bax komt de rustpauze op een goed moment, gezien het feit dat ook hij nog niet goed is hersteld van een scheurtje in een uitsteeksel van zijn eerste lendenwervel, een blessure die hij opliep in de GP van Tsjechië. Toch is dat volgens Willemsen niet doorslaggevend geweest: “Ik heb deze beslissing zelf moeten nemen. Mijn arm moet eerst herstellen. In Varsseveld heb ik moeten opgeven omdat het teveel pijn deed. Daarna heb ik niet meer getraind, dat gaat helemaal niet meer. Pijnstillers? Soms ontkom je er niet aan, maar ik probeer er zoveel mogelijk vanaf te blijven.”

Willemsen wil op 21 juli weer aan de start staan tijdens de GP van Duitsland op 21 juli in Strassbessenbach. Om dit doel te halen ondergaat hij op maandag 24 juni eerst een scan en röntgenfoto’s, om te kijken hoe ernstig de blessure is. Daarna wordt er voor hem op Nationaal Sportcentrum Papendal een herstelprogramma uitgestippeld in samenspraak met dokter van Norel, onder goede begeleiding van sportkoepel NOC*NSF.

De eerstvolgende GP Zijspancross is op 23 juni in Genk, België. Twee weken later volgt de GP van Frankrijk in Iffendic. Willemsen heeft al met al iets meer dan een maand om weer helemaal in topvorm te geraken.