Flinke verkeersdrukte verwacht


KNMV - 25 juni, 2013

Wie dit weekend naar de TT wil, kan het beste vroeg van huis vertrekken. Het wordt druk op de Nederlandse wegen als gevolg van meerdere evenementen, werk op de weg en het begin van schoolvakanties in het zuiden van het land.

Motorsportliefhebbers gaan natuurlijk naar de TT Assen en dat is te merken aan de verkeersdrukte. Zeker in de buurt van Assen kun je een flinke file verwachten op de A28. 

Ook in Zeeland is er sprake van drukte op de weg. De Brouwersdam (N57) gaat vrijdagavond en zaterdagmiddag dicht voor het Concert at Sea. Op de omleidingsroutes N59 vanaf knooppunt Hellegatsplein en N256 vanaf Goes komt daardoor extra veel verkeer.

Andere evenementen die dit weekend lokaal drukte veroorzaken, zijn op zaterdag het dancefestival Awakenings langs de A9 bij Haarlem en de Veteranendag in Den Haag. Verder is er zondag in Den Haag Parkpop.

Ook in het buitenland worden de wegen de komende weekends drukker. Dat komt vooral door het begin van de zomervakanties. De zogenoemde ‘zwarte zaterdagen’ zijn door de Fransen pas voorzien op 3 en 10 augustus, als heel Europa onderweg is. In Nederland zijn de grote pieken op 13 en 20 juli. Op 20 juli zijn alle regio’s in ons land op vakantie.

Bron: ANP