FIM contracteert Rossi voor Ride Green Team


KNMV - 07 juni, 2013

’s Werelds best verdienende MotoGP-coureur heeft zich verbonden aan de FIM als ‘Environmental Ambassador’ oftewel milieu-ambassadeur. Valentino Rossi sluit zich aan bij een select gezelschap van coryfeeën in de motorsportwereld.

Het FIM Environmental Ambassadors-initiatief zag op 5 juni 2012 het licht tijdens de ‘World Environment Day’. Motorsporters Marc Márquez, Randy de Puniet, Takahisa Fujinami, Laia Sanz en Ken Roczen gingen de Italiaan voor en zijn al ambasadeur/ambassadrice. Zij stellen zich hiermee ten dienste van de mensheid en toekomstige generaties, aldus de FIM, die een actief milieubeleid voert op het gebied van duurzaamheid en respect voor de omgeving.

Moeilijk, maar niet onmogelijk

Rossi: “Ik ben trots, vereerd en blij dat ik ben benoemd tot FIM Environmental Ambassador. Het is zeker niet makkelijk om ‘groen’ te promoten binnen onze sport, maar de FIM, Yamaha en alle andere bij dit initiatief betrokken partijen leren ons dat het niet onmogelijk is! Als motorcoureur wil ik mijn steentje bijdragen om de wereld een stap vooruit te laten maken op het gebied van duurzaamheid. Ik zal deze rol op mij nemen en zal de motorracerij helpen om zich aan te passen aan de behoeften van ons milieu.”

Rossi is niet alleen één van de invloedrijkste sporters, meer ook de best verdienende MotoGP-coureur. In de periode tussen 1 juni 2012 en 1 juni 2013 heeft Valentino Rossi 22 miljoen dollar (16,7 miljoen Euro) verdiend, zo meldt Forbes in haar jaarlijkse lijst van bestverdienende sporters. Rossi was goed voor een 50ste plaats op de lijst, ruim achter de nieuwe nummer 1 Tiger Woods ($ 78,1 miljoen). Volgens Forbes kwam van zijn inkomsten 12 miljoen dollar van de inkomsten van Valentino uit “salaris’ en de overige 10 miljoen uit persoonlijke sponsorcontracten.

Kijk voor meer informatie over de FIM op http://www.fim-live.com/en/.