Deroue net buiten podium


KNMV - 29 juni, 2013

Scott Deroue is in de tweede race van de Red Bull Rookies Cup net buiten het podium geëindigd. De coureur vocht in de eindfase met Manzi, Hanika en Martin de strijd om de podiumplaatsen, om uiteindelijk als vierde over de streep te komen.

De Nijkerkervener had een goede start en lag geruime tijd op de derde positie. Met nog vijf ronden te gaan was het onderlinge verschil tussen de vier coureurs aan de top nog geen tiende van een seconde.

Deroue raakte twee ronden verder echter zijn derde positie kwijt aan Manzi. In de laatste ronde pakte de KNMV-selectierijder hem terug en reed even op de tweede plaats. Echter werd hij al snel ingehaald door zowel Manzi als Martin. In de Geert Timmerbocht lukte het Scott Deroue niet om het drietal nog in te halen en kwam daarmee als vierde over de finish.

In de eerste race kwam de Nederlander ten val. In het klassement staat Scott Deroue op de negende plaats (48 punten). Karel Hanika gaat met 125 punten aan de leiding, Jorge Martin is met 93 punten voorlopig tweede en Enea Bastianini is vooralsnog derde met 65 punten.