Daniël Willemsen ontkent geruchten exit


KNMV - 11 juni, 2013

Tienvoudig wereldkampioen zijspancross Daniël Willemsen heeft laten weten zich absoluut niet te herkennen in de berichtgeving over een mogelijke exit uit de GP zijspancross.

“Ik weet niet waar die onzin vandaan komt”, aldus de Lochemer, die bekend staat als ‘De Kannibaal’. “Mijn carrière hangt absoluut niet af van wat er in Varsseveld gaat gebeuren. Toegegeven, met vijf nulscores is dit mijn slechtste seizoen ooit en een podiumplaats in het WK zit er dan ook niet meer in. Maar ik wil wel voor het maximale gaan. Ik ben een liefhebber van de sport.”

Hoewel Willemsen zeker nog niet aan stoppen denkt, is zo’n beslissing volgens hem iets voor in de wintermaanden. “Je hebt natuurlijk ook verplichtingen naar je sponsoren.” Willemsen benadrukt nogmaals, dat hij van plan is om dit seizoen helemaal uit te rijden.

Op dit moment bereidt Willemsen zich voor op de GP Zijspancross in Varsseveld. Afgelopen weekend schoot zijn arm uit de kom bij een crash, waarbij ook zijn bakkenist Robbie Bax geblesseerd raakte. Hoewel Daniël zelf zijn arm weer in de kom kon krijgen, heeft hij er nog flink last van. “Ik kan mijn arm niet goed optillen en belasten. Ik kan alleen maar hopen dat ik dit weekend kan rijden.”