Bendsneijder wint spannende Moriwaki-race in Assen


KNMV - 03 juni, 2013

Een mooie mijlpaal voor de Moriwaki Cup op zaterdag 1 juni 2013 op het TT Circuit Assen: voor het eerst kwalificeerden alle coureurs in deze 250cc-klasse zich met een tijd onder de twee minuten.

Daarbij verdient rookie Dario Snel een eervolle vermelding met een, gezien de weersomstandigheden, indrukwekkende 1:54:05. Het leverde hem een eerste klassering op. Wildcard-rijder Bo Bendsneijder kwalificeerde zich als tweede, voor Angelo Licciardi.

Al vrij snel na de start van de spannende race onstond er een kopgroep van acht man, waarin hard werd gestreden. Dit tot groot genoegen van de Japanse sponsor Nutec, die te gast was in Assen. Bo Bendsneijder kon meerdere keren de kop overnemen, maar dit was telkens van korte duur. De zeven andere coureurs, onder wie de Belg Licciardi, de Turkse coureur Harun Cabuk, de Duitser Phillip Freitag, de Fin Patrik Pullkinen en de Nederlanders Robert Schotman, Dario Snel en Vasco  van der Valk wisten allen regelmatig de koppositie te bemachtigen.

Helaas eindigde de race voor Freitag in de 8e ronde toen hij onderuit ging in de Bult. Hij kon zijn weg niet vervolgen. Gelukkig kwam de Duitser er ongedeerd vanaf. Verder waren er geen crashes in de race over 12 ronden. Bo Bendsneijer won de race met een nipte voorsprong op Angelo Licciardi en Harun Cabuk. Robert Schotman werd 4e voor Dario Snel. Vasco van der Valk werd 6e voor Patrik Pullkinen, gevolgd door Jorel Boerboom, Maurice Ullrich, Karlo Slager, Aslan Hasan, Villi Virtanen, Dennis Koopman, Bobby Bos en Arne Mussche. Hekkensluiter was Thomas de Vries.

Op zaterdag 8 juni wordt de Moriwaki Cup verreden in het Duitse Oschersleben.

Kijk voor meer informatie op de officiële website van de Moriwaki Cup.