Bakkenisten Bax en Stupelis toch fit voor Varsseveld!


KNMV - 10 juni, 2013

Na controle bij de sportarts op maandag 10 juni is gebleken dat de verwondingen van Kaspars Stupelis meevallen en dat hij gewoon samen met Etienne Bax kan starten tijdens de GP Zijspan van aankomend weekend in Varsseveld.

Niet alleen Stupelis, maar ook Robbie Bax, de bakkenist van Daniël Willemsen, liep in het weekend van 8 en 9 juni verwondingen op tijdens de GP van Tsjechië. Na controle in het ziekenhuis leek het erop dat beide bakkenisten in Varsseveld niet zouden kunnen rijden, maar dat bleek mee te vallen. Ook Daniël Willemsen zelf raakte geblesseerd, zijn arm raakte uit de kom. De Lochemer wist dit zelf ter plekke weer te verhelpen.

In tegenstelling tot wat iedereen zou verwachten is deelname van bakkenist Robbie Bax voor de GP in Varsseveld geen probleem, bij controle in Nederland bleken er geen ruggenwervels gebroken, een diagnose die de Tsjechische doktoren aanvankelijk wél hadden gesteld.

Daniel daarentegen, heeft nog erg veel last van zijn arm. Hij zal zo lang mogelijk wachten met een eventuele afmelding, maar is er vooralsnog van overtuigd dat hij kan deelnemen aan zijn thuis-GP!

***Update***

Vanuit het team van Etienne Bax is er inmiddels wat meer informatie naar buiten gekomen over het onderzoek dat bakkenisten Robbie Bax en Kaspars Stupelis hebben ondergaan in Nederland. Hieronder het verslag op Etienne’s teamwebsite www.sidecarteambax.nl:

Etienne, Kaspars en Robbie zijn op maandag 10 juni naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen geweest bij sportarts Van Norel, de best denkbare orthopedisch en trauma-specialist.

Na een grondig onderzoek en opnieuw foto’s te hebben gemaakt is gebleken dat Etienne’s schouder “prima” is. Kaspars’ hoofd, linkerschouder, rug en benen hebben een flinke opdonder gehad, maar niets om zich zorgen over te maken. In tegenstelling tot wat de artsen in Tsjechië constateerden, zijn er niet drie ribben gebroken, maar zit er in drie ribben een barst met een flinke bloeduitstorting.

Robbie heeft geen twee breuken in zijn ruggenwervel, maar een scheurtje in een dwarsuitsteeksel van de eerste lendenwervel (hetgeen al erg genoeg en zeer pijnlijk is).

“Medisch gezien mogen zij doen wat zij kunnen. De ervaring leert dat dit bij de een heel snel kan en bij de ander soms weken duurt”, aldus de woorden van sportarts Van Norel. Vanaf maandag zullen de drie iedere dag behandeld worden door de Belgische topspecialist Jan Spooren in Lommel, met het doel hen zo snel mogelijk fit te krijgen.

Bron: website Sidecarteambax.nl