Wildcard WK Supersport voor Bijsterbosch


KNMV - 17 juli, 2013

Tijdens de WSBK-ronde op de Nürburgring krijgt Michael van der Mark gezelschap van een landgenoot. Pepijn Bijsterbosch heeft een ‘one event’ wildcard gekregen voor deelname aan de WK Supersport-race op 1 september op de Nürburgring.

De 23-jarige Wapenvelder van Racingteam Bijsterbosch is voor het derde jaar actief in het IDM Supersport. Door een beenbreuk viel het seizoen 2012 in duigen, maar dit jaar laat Pepijn van zich spreken in dit prestigieuze kampioenschap. Getuige een aantal top 10-finishes, o.a. in Oschersleben en Zolder, en natuurlijk de prachtige tweede plaats op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Voor het team voldoende reden om bij de WSBK-organisatie een wildcard aan te vragen. Afgelopen week kwam via KNMV-bondscoach Barry Veneman groen licht uit Italië; de WK-start op de Nürburgring is akkoord. Een nieuwe stap in zijn racecarrière na de twee TT-wildcards in de GP 125 cc.

Pepijn is opgetogen over zijn WK-start: “In het IDM gaat het momenteel erg goed. Ik zit lekker in mijn vel, de Yamaha loopt als een kogel en we krijgen uitstekende ondersteuning van Öhlins en Pirelli. Samen met mijn prima functionerend team wil ik mij dan ook graag een keer meten met de mannen in het WK Supersport. De Nürburgring ligt mij wel en ik ga er gewoon het beste van maken.“

Bron: Racing Team Bijsterbosch.