Voorlopig geen crosswedstrijden AMBC Staphorst


KNMV - 19 juli, 2013

Er mag voorlopig niet in wedstrijdverband worden gecrosst op circuit ’t Wiede Gat’ van motorclub AMBC Staphorst. De gemeenste Staphorst heeft de nog resterende motocrosswedstrijden van dit seizoen verboden. Op het circuit mag nog wel worden getraind.

Het verbod op de motocrosswedstrijden volgde op klachten van omwonenden over geluidsoverlast. De club zou de geluidsnorm overschreden hebben. AMBC-voorzitter Henk Haasjes reageert in de regionale media ontstemd over het verbod. Volgens hem is van overschrijding van de geluidsnorm geen sprake aangezien de vergunning zes keer per jaar een hogere geluidsnorm toelaat en houdt de gemeente nu teveel rekening met de buurtbewoners.

Wanneer AMBC Staphorst het verbod zou negeren, dan hangt de club een dwangsom van 5.000 euro per overtreding boven het hoofd. KNMV Sporttechnisch directeur Johan Becker: “De KNMV gaat de club daar waar mogelijk ondersteunen. Inmiddels hebben wij onze specialisten uit de commissie Ruimtelijke Ordening en Milieu ingeschakeld. We zullen er alles aan doen om de club te helpen om deze mooie crosslocatie vergund te krijgen.”