Twaalfde GP zege Herlings in 2013


KNMV - 14 juli, 2013

Jeffrey Herlings heeft de Grand Prix van Finland in Hyvinkää met overmacht op zijn naam geschreven. In beide manches zette de 18-jarige Red Bull KTM Factory rijder uit Elsendorp de concurrentie in de MX2 klasse op bijna een minuut achterstand. Dit was de twaalfde opeenvolgende GP zege in 2013, daarmee evenaarde Herlings het record dat sinds 2006 op naam stond van Stefan Everts.

In de eerste manche pakte de Nederlandse KTM Standing Construct rijder Glenn Coldenhoff kopstart en hoefde daarna alleen Herlings te laten passeren, zodat hij als tweede werd afgevlagd. De Australische Yamaha rijder Dean Ferris eindigde op ruime achterstand als derde.

In de tweede manche raakte Glenn Coldenhoff betrokken bij een valpartij na de start. Hij moest vanuit de achterste positie aan de wedstrijd beginnen en wist nog knap naar een twaalfde plaats terug te rijden. Toen kreeg Coldenhoff te maken met een mechanisch probleem (waterslang lek als gevolg van de valpartij), waardoor hij de wedstrijd alsnog moest verlaten.
 
In de MX1 klasse ging de winst naar Antonio Cairoli (Italië, Red Bull KTM). De Nederlandse deelnemer Herjan Brakke (Yamaha) reed in Finland een sterke wedstrijd en werd als zestiende en vijftiende afgevlagd.