Victoria stond op de MotoGP-grid: “Het was echt mijn dag!”


KNMV - 01 juli, 2013

Het is de droom van velen, maar voor Victoria Kalfsbeek kwam die droom ook uit. Als winnares van de KNMV-actie in ledenmagazine Grip mocht zij vlak voor de start van de MotoGP-race tijdens de 83e Dutch TT op TT Circuit Assen op de grid rondlopen tussen alle topcoureurs. Haar doel: een foto met Rossi.

“Het was echt supergaaf”, vertelt de 24-jarige Victoria enthousiast en van oor tot oor glimlachend. “Ik leefde er de hele dag al naar toe en mocht van tevoren ook nog eens in de pitlane kijken en waar de wedstrijd wordt geregeld (race control, red.). Ook mocht ik in de paddock komen.”

De Tilburgse, trotse bezitter van een Triumph Daytona, deed in de zomer van 2012 mee aan een Facebookactie die werd aangekondigd in KNMV-ledenmagazine Grip. Ze plakte de speciale TT-actiesticker op haar motor, maakte er een leuke foto van en scoorde daarmee de meeste likes op de KNMV Facebookpagina.

Hyper, blij en vrolijk

Afgelopen zaterdag ging haar grote droom dan eindelijk in vervulling. Victoria: “Toen ik aan kwam rijden in de auto voelde ik al de zenuwen, dezelfde als die ik voor een sollicitatiegesprek zou hebben. Zo van: ik heb er zo zin in, maar weet niet wat mij te wachten staat.”  Gedurende de dag waarin de geluksvogel dankzij de gridpas om haar nek (bijna) overal mocht komen waar ze maar wilde, zakten de zenuwen weg, om vervolgens eenmaal op de grid keihard terug te komen. Met een, naar eigen zeggen, ‘hyper, blij, vrolijk en huppelend(e)’ Victoria tot gevolg.

Emotioneel

In extase dwaalde de MotoGP-fan met de fotograaf in haar kielzog over de grid. “Ik hoopte op een foto met diegene die ik het liefst zie, dat is voor mij Rossi. Toen hij kwam aanrijden, mocht ik om de afzetting heenlopen en omarmde hij mij! Het klinkt misschien een beetje raar, maar nadat hij dat gedaan had en ik op de foto met hem was gegaan werd ik gewoon een beetje emotioneel. Het werd vochtig achter mijn ogen en ik moest echt even wegkijken.”

Het behoeft dus geen verdere uitleg dat Victoria de hele ervaring ‘helemaal super!’ vond. “Of het een droom is die is uitgekomen? Ja, je verwacht niet dat er een dag komt dat je naast een wereldidool staat. En dan sta jij daar. De fotograaf die mij op de foto zette, zei: ‘het moet echt jouw dag worden’, en dat was het ook!”

Bekijk op de KNMV Facebookpagina meer foto’s van de 83e Dutch TT en de gridervaring van Victoria.