Primeur voor Speedway Veenoord


KNMV - 25 juli, 2013

Speedway Veenoord heeft de primeur. De eerste wedstrijd om de Dutch speedway league wordt op zaterdagavond 3 augustus verreden op de snelle baan in Veenoord.

De speedway league is een nieuwe competitie en wordt gereden in teamverband.

De vier teams die aan de start verschijnen zijn:

  1. Veenoord RAMS
  2. Blijham EAGLES
  3. Speedway Lions Groningen
  4. Helzoldstars

Er zitten vier rijders in een team, de rijders gaan de strijd aan tegen de andere teams. Elke serie rijdt er een rijder van een team in de baan. Met deze nieuwe competitieopzet proberen de organisatoren meer spanning en spektakel te krijgen op de speedwaybanen in Nederland.

Overigens wordt dit systeem wordt al vele jaren in Europa gebruikt, het is wel nieuw voor de Nederlandse competitie. De Veenoordse organisator hoopt van harte dat het nieuwe systeem aanslaat bij publiek en de rijders.

Wat betreft de wedstrijden verandert er niets: speedway is en blijft een grandioos kijkspel. Coureurs die vol gas en zonder rem op speciaal voor het speedway geprepareerde 500cc 4-takt machines  de bocht in duiken en prachtig driftend de bocht weer uit komen;  dat is speedway.

 Aan de start komen:

  • Speedway 125cc
  • Speedway 250cc
  • Speedway rookies
  • Speedway league-rijders.

Publieksinformatie

Datum: zaterdag 3 augustus. Locatie: sportpark in Veenoord. Aanvang wedstrijden: 19.00 uur. Aanvang training: 17.00 uur.  Alle heats zijn van start tot finish zeer goed te volgen vanaf de zittribunes of staand vanaf de verhoogde taluds.

Prijzen:

Entree kaartje volwassenen: € 10.-
Kinderen van 8 t/m 14 jaar € 5, –
Gratis parkeren
Gratis programmaboekje

Kijk voor meer informatie op: www.speedwayveenoord.com.