ONK supermoto Lelystad 4 augustus


KNMV - 17 juli, 2013

De weg naar de zevende Nederlandse Supermoto titel lijkt vrij voor Marcel van Drunen. Na vier wedstrijden bezette Marc Fraikin de leiding in de tussenstand, door gebrek aan sponsoren miste hij echter de vijfde wedstrijd in Joure.

Het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Supermoto komt nu voor de derde keer dit jaar naar het Midland Circuit. De 42-jarige Van Drunen won de wedstrijd in Friesland en is de leider in het kampioenschap. Op 14 juli is hij natuurlijk ook de grote favoriet in Lelystad. Wie houdt hem van zijn derde seizoenzege af?

Van Drunen heeft elf punten voorsprong op Fraikin die aangegeven heeft alleen de finale van het ONK in Valkenswaard nog te willen rijden. De derde man, Robert Simpson, heeft nu al 67 punten achterstand op MVD. Kevin Novelli-Viellevoye bezet de vierde plaats op vijf punten van Simpson terwijl landgenoot Thomas Decaingy op negen punten van Simpson de vijfde plaats bezet. Normaal gezien pakt de Eindhovenaar ook in deze wedstrijd de dagzege.

In de Euro-klasse heeft Walter de Jong de leiding in handen. De misstap tijdens de eerste manche van Joure werd door de concurrentie niet bestraft. Arjan Schouten had de kans om de leiding over te nemen maar hij heeft nog altijd 16 punten achterstand op De Jong. Derde man Thomas Hendriks heeft 93 punten achterstand op de leiding. De Aprilia-rijder won wel een manche in Joure maar liep de dagzege mis. Hij wil revanche nemen tijdens de zesde wedstrijd van het seizoen.

De Belg Nicolas Decaingy, het broertje van Inter-rijder Thomas, is de beste in de Nationale-klasse. De KTM-rijder heeft 29 punten voorsprong op Michel Nieuwland. Hij won de eerste wedstrijd van het seizoen in Lelystad waar hij de weg dus goed kent. Om in het ‘spoor’ van Decaingy te blijven zal er gewonnen moeten worden door de Kawasaki-rijder.

In de Jeugd-klasse komen slechts vier rijders in actie, deze worden dan ook nog een verdeeld in twee groepjes. De 85cc-motoren en de 125cc-motoren. Wanneer je alles bij elkaar legt is Milan Merckelbagh de leider in de tussenstand. De Limburger heeft de wedstrijd in Boekel gewonnen terwijl Troy van der Vinne daar puntloos bleef door een crash in de training. De Drent won de overige wedstrijden en is zelfs goed genoegen voor tijden in de top tien van de Nationale!

De trainingen beginnen, door de vergunning, pas om 10uur als de rijders van de Belgium Cup het Midland Circuit betreden. De punten worden vanaf 12.45 uur verdeeld, alle klasses rijden twee manches over 20 minuten en een ronde.

Deelnemersinformatie

Aanvullend Reglement
Tijdschema