Van Grinsven wint int. quadcross China


KNMV - 26 juli, 2013

Op uitnodiging van de Chinese bond CSMA hebben 2 KNMV Quad-rijders deelgenomen aan een internationaal evenement in Dong Ying. Voor de jonge coureurs Mike van Grinsven en Marc de Vries een interessante uitdaging.

De wedstrijdmachines die door de Chinese fabrikanten beschikbaar waren gesteld  bleken niet van het niveau dat de coureurs van hun eigen materiaal gewend zijn. Echter hadden alle deelnemers de beschikking over hetzelfde materiaal. Qua motorvermogen en betrouwbaarheid hebben de Chinese technici nog wat huiswerk te doen.

Een andere uitdaging vormde de hantering van de FIM-reglementen. Deze werden namelijk  niet altijd even consequent toegepast. De lay-out van het circuit was echter goed, alleen wel aan de korte kant: ruim 1.000 meter.

Op de uitnodiging waren naast de twee Nederlandse rijders, ook nog twee Italianen, twee Australiërs en twee Nieuw- Zeelanders afgekomen. Aangevuld met 13 Chinezen bracht dit in totaal 21 deelnemers aan de start.

Op zaterdagmorgen werden de vrije training en kwalificatie gecombineerd i.v.m. de natte baan. ’s Middags  was de 1e manche. De Italiaan Rondinini schreef deze manche op z’n naam na een geweldig duel met Mike van Grinsven. Marc de Vries moest met een defecte koppeling naar de kant.

Zondagmorgen volgde de tweede manche, waarin opnieuw een Italiaan zegevierde. Dit maal was het echter Montalbini. Mike van Grinsven legde opnieuw beslag op het zilver en Marc de Vries viel net buiten het podium met een vierde plaats. Overall eindigde Mike van Grinsven op de eerste plaats, de tweede en derde plaats waren voor Chinese rijders en Marc de Vries eindigde in het totaalklassement op de achtste positie. De Chinese organisatoren hebben aangekondigd dit evenement jaarlijks te zullen organiseren.