Motoren van TT-gangers gestolen


KNMV - 01 juli, 2013

In het Friese dorp Goutum bij Leeuwarden zijn zaterdagochtend vroeg twee motoren gestolen. De Suzuki’s stonden bij het hotel waar de Franse eigenaren overnachtten.

Dat heeft de politie zaterdag laten weten. De Fransen wilden met de motor naar de TT in Assen. De motoren zijn later op zaterdag vermoedelijk ook weer gevonden.

Een motor uit Engeland werd getraceerd dankzij een volgsysteem; het spoor leidde naar een garagebox in Groningen. Daar stonden, naast de Britse motor, ook twee Franse motoren en een motor van de eigenaar. Een 45-jarige vrouw uit Groningen is aangehouden.
 
In Assen zelf is in de nacht van vrijdag op zaterdag ook een motor gestolen, een Yamaha. Dat gebeurde in een woonwijk. Of die motor ook van een TT-ganger was, kon de politie niet zeggen.
 
Diefstal van motoren komt geregeld voor rond het motorevenement en daarom had de politie voorafgaand aan de TT alle hotels in het noorden gevraagd hun gasten te waarschuwen. Daarnaast waarschuwde de politie motorrijders via sociale media en matrixborden.
 
De zeven à acht noordelijke hotels waar vorig jaar motoren werden gestolen, hebben nu allemaal voorzieningen getroffen, aldus een woordvoerder. Zo kunnen gasten hun motoren nu in een schuur of binnen de hekken parkeren.

Bron: ANP