Internationale grasbaanraces Staphorst


KNMV - 09 juli, 2013

Het is vaste prik: op de laatste vrijdagavond en zaterdag van de bouwvak organiseert AMBC Staphorst haar internationale grasbaanraces. De binnen- en buitenlandse toprijders rijden op vrijdag 9 augstus en op zaterdag 10 augustus is er een open beker-wedstrijd. Anders dan gewend rijdt men dit jaar niet met kunstlicht.

Vanwege organisatorische kosten heeft AMBC besloten om op vrijdag eerder te beginnen met het evenement, om zodoende de kosten van de lichtinstallatie te besparen. De races starten daarom op vrijdag om 17.00 uur. Aan de start komen de shorttrackklassen ST1 en ST 2, de jeugdklasse NK 125cc, ONK zijspannen en natuurlijk de special klasse. Aan het startlint verschijnen de volgende coureurs:

  • Nederland: Erik Eijbergen, Sjoerd Rozenberg, Randy Oldenziel, Mark Stiekema en Lars Zandvliet
  • Duitsland:Enrico Janoschka, Christian Hülshorst en Keijo Buenning
  • Engeland: Mitch Godden, Andrew Appleton, Charlie Saunders, Danny Warwick en Dave Mears
  • Oekraïne: Vladimir Trofimov
  • Denemarken: Arne Anderson

Vertier voor publiek

De inwendige mens wordt op beide dagen goed verzorgd. Er is een grote feesttent met op de vrijdagavond een gezellige afterparty met de Drive in Disco ‘Banjo’ met DJ Jeronimo. Let op: het is niet meer toegestaan om bier en fris in flesjes te verkopen. Om die reden is het meenemen van drinken in glas niet toegestaan, alleen blik, plastic of karton is toegestaan.

Open beker races

De dag na het hoofdevenement is de baan het domein van crossers die wel eens een grasbaanraces willen rijden op een echte lange baan. Iedereen kan zich hiervoor inschrijven, mits in het bezit van een KNMV-licentie. Alle solo klassen staan aan het lint, van de 50cc mini’s tot en met de A-klassen. Bij voldoende inschrijvingen is er ook een brommerklasse. In de offroad (enduro) klasse kunnen geen startbewijshouders meedoen. Deze klasse is echt bedoeld voor de hobbyrijders. Er is een voorinschrijving en er geldt een maximum aantal deelnemers per klasse. Ga voor alle verdere info over tijdstippen, toegangsprijzen en inschrijven op de website van AMBC.

Aanvullingen Staphorst 090813
Staphorst 09-08 Aanvullend Reglement
Staphorst 09-08 GY1
Staphorst 09-08 ST 1
Staphorst 09-08 ST 2
Staphorst 09-08 Zijspannen