Herlings wint ook GP van Duitsland


KNMV - 28 juli, 2013

Jeffrey Herlings heeft ook de Grand Prix van Duitsland in de MX2 klasse op zijn naam geschreven. Dit was de dertiende opeenvolgende GP overwinning in 2013 en hiermee heeft Herlings het record van Stefan Everts uit 2006 verbroken.

In de eerste manche op de Lausitzring, waar de temperatuur opliep tot boven de 35 graden celsius, wist de Red Bull KTM fabrieksrijder uit Elsendorp na een goede start gelijk de kop te pakken, waarna hij gedurende de eerste manche de voorsprong geleidelijk uitbouwde. Als tweede eindigde Christophe Charlier (Frankrijk, Yamaha), derde werd Jordi Tixier (Frankrijk, KTM). Glenn Coldenhoff (KTM) reed een sterke manche en werd als vijfde afgevlagd.

In de tweede manche pakte Jordi Tixier de kopstart, gevolgd door Jeffrey Herlings. Na vijf ronden nam Herlings de koppositie over om die niet meer af te staan. Opnieuw werd de voorsprong ronde na ronde verder uitgebouwd. Glenn Coldenhoff was rondenlang in een felle strijd met Tixier en Max Anstie (GB, Suzuki) om de tweede tot en met vierde plaats. Tixier wist de tweede plek vast te houden, Coldenhoff pakte een prima derde plaats. Anstie viel ver terug na een val.

Met een vijfde en derde plaats eindigde Glenn Coldenhoff als derde in het dagklassement, het eerste WK podiumresultaat voor de Standing Construct KTM rijder uit Heesch.

In de MX1 klasse haalde Herjan Brakke in de eerste manche zes WK punten met een 15e plaats. In de tweede manche reed Brakke vanaf een veertiende plaats sterk naar voren en werd als achtste afgevlagd, goed voor 13 WK punten, het beste resultaat voor de JK SKS Gebben Yamaha coureur in de MX1 klasse tot nu toe.