Dutch TT Assen 2013 zeer goed bekeken op NOS


KNMV - 01 juli, 2013

De live-uitzendingen en samenvatting van de 83ste Dutch TT van Assen op Nederland 1 bereikten zaterdag veel meer kijkers dan vorig jaar, zo blijkt uit de cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Het grootste aantal kijkers keek om half zes naar de NOS-samenvatting, met 595.000 kijkers waren er zelfs meer kijkers dan in 2011, toen er op het hoogtepunt 570.000 mensen voor de buis zaten. Het live-verslag van de MotoGP-race was goed voor 494.000 kijkers. In 2012 keken er 336.000 mensen naar de koningsklasse. Ook de Moto3 en Moto2-races werden veel beter bekeken. Als je de cijfers van vorig jaar wilt bekijken, kan dat op de website van Nieuwsmotor.
 
De heldhaftige prestatie van Lorenzo en de overwinning van Rossi deden velen van een ‘historische TT’ spreken. De spannende race en het bewogen verloop van de kwalificaties hebben de kijkcijfers waarschijnlijk een extra stimulans gegeven.
 
Naast de uitzendingen op Nederland 1 zond ook “vaste” zender Sport 1 de race uit, terwijl de BBC de wedstrijd pas op zondag liet zien. Daarnaast heeft Nederland ook een hoog aantal abonnees van de internetuitzendingen via MotoGP.com.

Klik hier om de kijkcijfers van zaterdag 29 juni te bekijken op de site van de Stichting KijkOnderzoek.

Bron: Nieuwsmotor.nl