Deroue op podium op Sachsenring


KNMV - 13 juli, 2013

Scott Deroue is tijdens de Grand Prix van Duitsland op de Sachsenring als derde geëindigd in de eerste Red Bull Rookies Cup race, achter Jorge Martin en Stefano Manzi.

Halverwege de laatste ronde lag Deroue nog aan de leiding, maar twee bochten voor de finish verschakelde de Nederlander zich en viel hij terug naar de vierde plaats, waarna hij vanuit de laatste bocht de derde plaats nog wist te pakken.

In de tweede race op zondag ging Deroue na twee ronden onderuit. Zijn machine raakte daarbij beschadigd, waardoor hij de wedstrijd niet kon vervolgen.

Moto3

Jasper Iwema vertrok vanaf de negende startplaats. Hij reed een goede wedstrijd maar moest in de laatste fase enkele posities prijsgeven en beëindigde de race uiteindelijk als veertiende.

Zijspannen

Bennie Streuer en passagier Geert Koerts kenden een zeer moeizame race. Na een redelijke start lagen ze lange tijd op de achtste plaats. Maar wegliggingsproblemen zorgden ervoor dat ze gedurende de wedstrijd verder terug zakten. Ze konden door hard te werken de schade beperkt houden en finishten op de tiende plaats.