Biker’s Classics Spa-Francorchamps 5, 6 en 7 juli


KNMV - 06 juli, 2013

Op zaterdagavond 6 juli maken om 18.00 750 klassieke racers een ronde over het oude 14 kilometer lange circuit van Spa-Francorchamps. De rit staat in het teken van de traditionele Biker’s Classics, die daar dit weekend worden gehouden.

Meer dan 500 verzamelaars hebben zich ingeschreven voor de ‘Rider Series’ en leven zich uit op het circuit. Voor de liefhebbers valt er meer dan genoeg te zien, want de organisatoren beloven dat er flink wat exclusieve machines aan de start verschijnen.

Op zaterdag staan er twee spctaculaire wedstrijden op het programma. Om 21.00 beginnen tachtig teams met racers tot 1980 met een Le Mans-start aan de 4 Hours of Spa Classic. De CSBK Masters Series met oude basic Superbike ‘lookalikes’ dient als een perfecte opwarmer. Op zondag rijden de deelnemers van de Franse Pro Classic zelfs twee races.
 
De Biker’s Classics zijn bovendien de perfecte gelegenheid om een oude held tegen het lijf te lopen. Giacomo Agostini, Wayne Gardner, zijspanlegende Rolf Steinhausen en werner Schwärzel, Superbike-smaakmaker Robbie Phillis, ze zijn er allemaal en als je dat wilt, kun je een praatje met ze maken.

Als rustpuntje zijn er ook exposities te bewonderen, bijvoorbeeld over de zijspannen. Ook zijn er Grand Prix-motoren uit de jaren vijftig en zestig te zien. En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen de bezoekers gratis genieten van oud filmmateriaal uit de kelders van de RBTF. Ook is er een ruilbeurs voor verzamelaars.

Zelf rijden kan overigens ook, je kunt het circuit op met een Triumph of Ducati.

Kijk voor meer info op www.bikersclassics.be