Volg de MX-bondscoach op Twitter


KNMV - 10 januari, 2013

De digitale revolutie staat niet stil, ook MX-bondscoach Marcel Hartman heeft vanaf vandaag een eigen Twitter-account: @MXTalentKNMV.

De 41-jarige inwoner van ’t Loo (Gelderland) heeft sinds 17 november 2012 de nationale motorcross-selectie onder zijn hoede en gaat ons in navolging van zijn wegracecollega Barry Veneman (@TalentKNMV) digitaal op de hoogte houden.

Als jij ook de belevenissen van Marcel wilt volgen, dan kan dat via @MXTalentKNMV. De kersverse bondscoach – én ‘tweep’ – zal je onder meer op de hoogte houden van de vorderingen tijdens de winterstage in Spanje, waar hij aankomende maandag naartoe vertrekt met acht selectierijders voor een verblijf van acht dagen. Op 30 januari volgt de tweede winterstage eveneens in St. Feliu bij Girona, die tien dagen duurt.

Marcels eerste tweet is al verzonden: “Vanaf vandaag op Twitter! Smoking is gekocht voor het #knmv sportgala zondag 13 jan, waar ook veel selectierijders aanwezig zijn. #mx“ Op het sportgala worden twee van zijn pupillen gehuldigd, ONK-kampioen Jaap Corneth en Jeugd-ONK-kampioen Davy Pootjes.

De volledige motorcross-selectie bestaat uit Bas Vaessen, Brian Bogers, Davy Pootjes, Jaap Corneth, Micha Boy de Waal, Raf Meuwissen, Roan van de Moosdijk, Raivo Dankers en Freek van der Vlist. Zij variëren in leeftijd van elf tot zeventien jaar. Marcel, die zowel de MX1 als MX2 onder zijn hoede heeft, schotelt ze een pittige training voor op een harde baan met gravel en veel hoogteverschillen in Girona, Noord-Spanje. “Nu is het de ideale tijd om ze te gaan trainen”, aldus Marcel, die zelf jarenlang op hoog niveau heeft gecrosst en trainingen heeft gegeven. “Het is fijn om iedereen bij elkaar te hebben en intensief te kunnen trainen. Tijdens het crosseizoen gaan we de resultaten oogsten.”