IJsspeedway trainingskamp Zweden


KNMV - 10 januari, 2013

Voor sommige motorsporters kan het niet koud genoeg zijn. Drie aspirant-ijsspeedwaycoureurs gingen naar Zweden om te kunnen trainen

Drie jonge rijders werden in maart van dit jaar geselecteerd tijdens een ijsspeedway opstapdag op de kustijsbaan van Assen. Vorige week konden zij hun ambities waarmaken tijdens een trainingskamp in Zweden. Ruben de Jong, Robert-Jan Bangma en Dirk Werkman reisden naar Funäsdalen, waar 40 cm sneeuw lag en het kwik tot min 15 graden was gedaald. Op een groot meer werd drie dagen lang gereden, onder begeleiding van Johnny Tuinstra en Johan Schaap, die ook hun motoren beschikbaar hadden gesteld.

Om de kneepjes van deze explosieve sport onder de knie te krijgen werd veel geoefend met starts en werden wedstrijden gesimuleerd op de 400 meterbanen die iedere dag opnieuw werden uitgezet. Zo deden de jonge rijders op het Zweedse natuurijs een schat aan ervaring op, waarmee ze in 2013 hun wedstrijddebuut willen maken. 

Het ijsspeedway trainingskamp in Zweden werd georganiseerd door Erik Siebelink en Johnny Tuinstra, met medewerking van de promotor van het WK IJsspeedway in Assen (9/10 maart 2013) en de KNMV.

Tot de meer ervaren Nederlandse ijsspeedwaycoureurs behoren René Stellingwerf en Sven Holstein. Ook zij hebben zich voorbereid op het naderende WK-seizoen. Stellingwerf bevindt zich nog steeds in Zweden, waar hij niet alleen heeft getraind maar ook aan de wedstrijden voor de Santa Cup deelneemt. Holstein zocht het verderop en heeft een trainingskamp in Rusland achter de rug.