Gemeente veroordeeld voor motorongeluk


KNMV - 11 januari, 2013

De rechtbank in Utrecht heeft de gemeente Stichtse Vecht veroordeeld voor het motorongeval waarbij in 2009 twee mensen om het leven kwamen.De gemeente Stichtse Vecht moet een boete betalen van 22.500 euro waarvan 7500 euro voorwaardelijk vanwege een dodelijk ongeluk in Tienhoven.

Volgens de rechtbank in Utrecht heeft de gemeente schuld aan een motorongeluk waardoor op 31 maart 2009 twee vrouwen om het leven kwamen. De boete is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

De rechtbank oordeelde dat de gemeente de Nieuweweg zo slecht heeft onderhouden dat de motor van de vrouwen is onderuitgegaan. Volgens de gemeente reed de bestuurster te hard en bovendien hadden de vrouwen alcohol gedronken.

Buurtbewoners hadden eerder geklaagd over het slechte wegdek dat was beschadigd door boomwortels. De gemeente durfde de wortels niet weg te halen omdat de bomen dan om zouden vallen. De rechtbank noemde dat een onjuiste aanname. Een maand voor het ongeluk was ook een motorrijder onderuit gegaan. Volgens de rechtbank had de gemeente toen onmiddellijk de maatregelen moeten nemen die na het fatale ongeval wel direct zijn genomen

Bron: ANP.