Win tickets voor de GP van Valkenswaard


KNMV - 27 februari, 2013

Aan de vooravond van de start van het motocross GP-seizoen, op zaterdag 2 maart in Qatar, maak jij bij de KNMV kans op tickets voor de Nederlandse ronde op 31 maart en 1 april in Valkenswaard. Doe mee aan onze Facebookactie!

De actie werkt als volgt: like de KNMV Facebookpagina, deel de actiebanner op je eigen profiel en wie weet win jij die felbegeerde tickets.

De eerste GP, op zaterdag 2 maart in Qatar, wordt een gedenkwaardige wedstrijd. Niet alleen is het de eerste cross-GP in Qatar, het wordt ook de eerste avondwedstrijd. Net als de wegrace-GP van Qatar wordt ook dit een wedstrijd bij kunstlicht. De temperaturen zijn overdag in het oliestaatje zodanig hoog, dat het dan niet prettig is om te rijden. Het crosscircuit is geheel nieuw en wordt aangelegd binnen het bestaande wegracecircuit. De teams kunnen daarom gebruik maken van alle faciliteiten op het nabij de hoofdstad Doha gelegen circuit.

Een week later, op zondag 10 maart, wordt er gereden in het Thaise Si Racha, een plaats 120 km ten zuidoosten van de hoofdstad Bangkok. Na Qatar en Thailand is het even rustig voor wat de GP’s betreft. In het paasweekend (31 maart en 1 april) wordt de derde Grand Prix verreden op het Eurocircuit van Valkenswaard. Net als in voorgaande jaren komen ook in 2013 naast de vaste klassen MX1 en MX2 nog twee klassen aan de start. Dat zijn dit jaar de MX3 en de dames. Dat betekent dus twee dagen met volop actie. De grote vraag is natuurlijk: kan Jeffrey Herlings wederom twee keer winnen?

Door de vroege start van de GP’s bestaan er voor de rijders weinig mogelijkheden wedstrijden te rijden voorafgaand aan de GP’s. Slechts in Italië zijn een paar wedstrijden geweest. De internationale cross in het Britse Hawkstone Park moest vanwege regen en sneeuw worden afgelast. Tussen de GP’s van Qatar en Thailand en die van Valkenswaard kunnen de Nederlandse rijders in eigen land twee keer aan de bak in wedstrijden meetellend voor het ONK, het Open Nederlands Kampioenschap (17 maart Halle, 23 maart Oldebroek). En daarna moet iedereen in topvorm zijn voor Valkenswaard.