Wayne Tessels naar EK Superstock 600


KNMV - 05 februari, 2013

De racecarrière van Wayne Tessels gaat komend seizoen in een hogere versnelling, na zijn wildcard in 2012 voor het EK Superstock 600.

In 2013 stapt hij definitief over naar deze Europese klasse. De 18-jarige coureur uit Lopik heeft er zin in, al wordt het voor zijn fans even wennen. Het vertrouwde startnummer 64 was namelijk al vergeven aan de Italiaanse rijder Riccardo Cecchini. Tessels: “Ik moest een ander nummer kiezen en wat is er dan mooier dan 77, het startnummer waarmee onze bondscoach (Barry Veneman, red.) heeft gereden?”

Tessels, die vorig jaar nog deelnam in de Dutch Supersport 600, neemt zijn oude team mee, waarin Suzuki-huistuner Marc Hoegee de technische kant verzorgt. “Het is toch fantastisch dat je met dezelfde mensen weer een stapje dichterbij je grote droom kunt komen.”

Welkome kans

Teamsponsor Arie Molenaar, die ook in voorgaande jaren veel heeft betekend voor Tessels, speelt een grote rol in de overstap. Tessels: “Vorig jaar was het financieel niet mogelijk, dit jaar krijg ik mede dankzij Arie de kans en die grijp ik dan ook met beide handen aan.”

Technisch gezien is er volgens de sympathieke coureur nauwelijks verschil met de klasse waarin hij nu rijdt, al ligt het niveau een stuk hoger. “Reden we voorheen met vijf mensen op kop, nu zijn dat er vijftien, met één of twee seconden verschil. Als je een keer een slechte dag hebt, val je in het EK Superstock meteen terug naar een vijftiende tijd.”

De grote droom van Tessels is overigens goud in het WK Supersport 600, een doel dat hij zich heeft gesteld in 2015. Voorlopig heeft de student Sportmarketing en Management echter zijn handen vol aan het reizen naar de verschillende Europese circuits en het aantrekken van sponsoren. Op 9 maart reist hij af naar Spanje om zich te voegen bij de tweede winterstage onder leiding van wegrace-bondscoach Barry Veneman. Deze duurt tot en met 23 maart. Kijk voor meer informatie op www.waynetessels.nl of volg de bondscoach via @TalentKNMV op Twitter.