Tadadadadaa… Inspector Gadget


KNMV - 24 februari, 2013

Op de MOTORbeurs zijn niet alleen nieuwe motoren te vinden, maar ook tal van hebbedingetjes.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een systeemhelm met bluetooth? Handig om naar GPS-aanwijzingen te luisteren, of de aanwijzingen van je reisgenoot. Je kunt zelfs onderweg even bellen naar het thuisfront. En als je helemaal niet gestoord wilt worden, luister je gewoon draadloos naar de muziek op je smartphone, of die van je reispartner. Ga voor meer info naar de website van GP Leathers. Kosten: £ 149,99 oftewel € 171,92.

Goed idee

Ook het vermelden waard is het INUTEQ cooling vest, een Nederlandse uitvinding! Van Erland Bakkers, die lachende blonde man met lang haar uit de jury van ‘Het beste idee van Nederland’. Het vest is verkrijgbaar in diverse kleuren, waaronder de welbekende gele signaalkleur. Je kunt het dragen over je leren jas en volgens de makers werkt het op 600 ml water één tot drie dagen, afhankelijk van de temperatuur. Blijf je liever ‘low profile’, dan kun je het ook onder je jas dragen, naar verluidt zonder natte plekken op je kleren. Je kunt het via een handige dop bijvullen en het is te bestellen op www.dutchqualitygoods.nl. De prijs varieert van € 89,95 tot € 94,95.

Relaxed rijden

Nog een Nederlandse uitvinding is de LAZY cruise control, waarmee je je gashendel kunt vastzetten onder het rijden. Ontworpen door ingenieur Jaap van Baar en op de markt gebracht door Aad Boon. Ze hebben het door en door getest tijdens een rit van 2500 kilometer rond Kaapstad en de laatste verbeteringen schijnen onderweg te zijn aangebracht – met een keukenmes. Inmiddels is het product het ontwikkelingsstadium ontgroeid en is alles rotsvast gelast en uitgevoerd in roestvrijstaal. Het systeem kost € 95,- en is binnen drie minuten te monteren. Als je je voorrem inknijpt, springt het systeem weer los. Overtuig jezelf en kijk op www.lazycruisecontrol.com voor meer info. 

Alles flex

Een zonnebril onder je helm kan heel welkom zijn, maar die pasvorm… Daar is nu een oplossing voor met de Polaroid flexibele zonnebril. Verkrijgbaar in drie tinten en zo flexibel dat je zelfs het materiaal van de brillenglazen kunt buigen. Rintje Ritsma schijnt er ook mee te rijden. De flexibele bril kost € 39,95 en je kunt hem bestellen via www.dukato.nl.