Presentatie wegraceplannen ONK


KNMV - 26 februari, 2013

Meer promotie en activiteiten rond ONK wegrace 2013.

In een bijzondere bijeenkomst op MOTORbeurs Utrecht, tussen de wegraceorganisaties, rijdersvertegenwoordiging en de KNMV zijn concrete afspraken gemaakt over het ONK wegrace 2013. De voornaamste doelstelling was om meer promotie voor de wegracesport te genereren, waardoor er een groter publiek bij deze competitie betrokken kan worden. Ook kunnen de rijders, teams en organisatoren op meer publiciteit rekenen. 

  • Het komende raceseizoen zal worden opgeluisterd door radiopromotie en een dj-show met deejays van Radio Veronica. In radioshows zullen onder meer toegangskaarten worden verloot om als ‘special guest’ een race bij te wonen.
  • Racesport TV zal samen met Bach alle Dutch Superbike- en Dutch Supersportraces van het ONK verslaan en via Racesport.nl uitzenden. Incidenteel komen ook de Moto3- en de zijspanklasse aan bod.
  • De instroom naar het ONK-topsportprogramma is eenvoudiger en breder gemaakt. Alle licentiehouders vanuit de breedtesport, dus ook vanuit de ZAC, DCR en OW-Cup kunnen onder voorwaarden deelnemen aan het ONK.
  • Met een afsluitend feest voor de rijders en teams wordt teruggekeken op de sportieve prestaties van de ONK teams.
  • De KNMV stelt voor de eerste drie in het eindklassement van het ONK een mooie prijzenpot ter beschikking.
  • Op Goede Vrijdag 29 maart organiseert de Hamove, in samenwerking met TT Circuit Assen en toerclubs van de KNMV, een bijzondere Wegracepromotiedag. Dat wordt een unieke gelegenheid om, naast de vrije trainingen voor het ONK Paasraceweekend, met je eigen motor op het circuit te kunnen rijden.

    Daarnaast kun je clinics volgen van bondscoach Barry Veneman en de KNMV-wegracetrainers. Tenslotte wordt voor enkele prijswinnaars een speciale twoseater ingezet en kunnen zij een keer mee als zijspanpassagier.

Het volledige programma van de Wegracepromotiedag 2013 wordt binnenkort bekend gemaakt.