Motorsport voor kunstliefhebbers


KNMV - 11 februari, 2013

Kunst aan de muur hoeft niet saai te zijn! Kijk maar eens naar het werk van kunstenares Angelique van den Born, die in het weekend van 9 en 10 februari een expositie houdt in de ‘Kantoorboerderij’ in Landsmeer.

Van den Born is inmiddels meer dan dertig jaar actief als kunstenares en weet als geen ander hoe ze de actie en emotie van het doek kan laten spatten. Daarbij werkt ze veel met acrylverf, al heeft ze ook overdonderend werk in olieverf op haar repertoire staan.

Soms schildert ze in opdracht, bijvoorbeeld voor grote bedrijven zoals McDonald’s, Bavaria en Nationale Nederlanden.

In haar overige werk ligt de focus vooral op het maken van sportschilderijen, waarvan ze er minstens dertien per jaar maakt. Zo werden Marco van Basten, Sjaak Swart, Wim Jonk en Steven Rooks al eens vereeuwigd. “Voor mij is sport een bron van kleur en dynamiek”, aldus de schilderes. “Bij de motorsport zijn het vooral de vormen van de motoren zelf en de kleuren van motoren en kleding die het zo’n aantrekkelijke sport maken om te schilderen.”

Het schilderij ‘Motorraces 2010’ dat je op de foto ziet, is aanwezig bij de expositie, evenals een schilderij van een motocrosser, ‘Motorcross 2012’. Als je wilt, kun je de getoonde werken ter plekke aanschaffen. Het hele weekend zijn de prijzen lager dan gewoonlijk, omdat de expositie geheel in eigen beheer wordt georganiseerd.

Op haar website www.born4sportart.com kun je het gehele oeuvre van Angelique zien. Zit er iets bij wat je graag op de expositie wilt bekijken, dan kun je altijd even bellen. Geef even aan wanneer je komt en dan neemt ze het mee uit haar atelier.