Motorrijders (m/v): handicap geen bezwaar!


KNMV - 11 februari, 2013

Een lichamelijke beperking hoeft geen bezwaar te zijn om te gaan motorrijden. Op de Motorbeurs Utrecht laat de SMvG zien wat er zoal mogelijk is.

Motorrijden: voor een gezond mens is het haast vanzelfsprekend, voor een gehandicapte kan het levensgeluk betekenen. Om hieraan bekendheid te geven hebben gehandicapte motorrijders een organisatie opgericht: de Stichting Mobiliteit voor Gehandicapten (SMvG). De Motorbeurs in Utrecht, van 21 t/m 24 februari, wordt gebruikt om dit project ‘aan te trappen’.

De SMvG laat een aantal mogelijkheden zien in Hal 7 op stand F122 met twee aangepaste motoren: de superlage Yamaha XT660 van kleine man (128 cm) Leendert Poortenaar en de Ducati Streetfighter met éénhandige bediening van Rob Rupert. Dankzij het werk van de projectgroep Motor Mobiliteit voor Gehandicapten (MMvG) rijden zij (weer) motor, veilig en verantwoord. Op de beurs wil de SMvG, die bestaat uit ervaringsdeskundigen, meer lotgenoten bereiken, want motorrijden kan voor een gehandicapte heel veel betekenen, zoals zelfstandigheid, gelijke behandeling, integratie, vrijheid etc. Op www.smvg.nl vind je een uitvoerige toelichting.

Bron: SMvG.