Minister compenseert jonge motorrijders


KNMV - 05 februari, 2013

De Tweede Kamer maakt zich zorgen over het toenemend aantal verkeersslachtoffers. Dat bleek woensdagmiddag tijdens het Algemeen Overleg Verkeersveiligheid.

Tijdens het overleg, dat op woensdag 30 januari werd gehouden, was het aantal verkeersslachtoffers en de registratie daarvan het belangrijkste onderwerp. De leden van de Tweede Kamer maken zich zorgen omdat aantal verkeersslachtoffers (zowel doden als gewonden) de laatste jaren weer licht stijgt. De minister deelt de zorgen van de Tweede Kamer, het ziet er zelfs naar uit dat de doelstellingen die vastgesteld zijn om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen niet gehaald worden. Het ministerie is in overleg met diverse partijen om mogelijkheden te vinden het aantal slachtoffers te verminderen.

Er is tijdens het debat ook aandacht gevraagd voor de jongeren die het niet gelukt is om voor 19 januari hun motorrijbewijs te halen. Vanaf 19 januari zijn de regels voor het halen van een motorrijbewijs voor jongeren tussen de 18 en 24 jaar strenger geworden. De minister is van plan deze jongeren financieel tegemoet te komen. Een aantal jongeren lukte het niet op tijd het rijbewijs te halen omdat in januari veel rijexamens zijn uitgevallen door het slechte weer. De minister heeft het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen gevraagd de mogelijkheden te onderzoeken.