Minder storing laadpalen elektrische voertuigen


KNMV - 22 februari, 2013

De oplaadpunten voor elektrische voertuigen van de stichting e-laad doen het steeds beter. Er zijn minder storingen en de tijd dat palen goed werken neemt toe, blijkt uit cijfers over 2012.

Waar in januari vorig jaar nog bij bijna 6 procent van de 2500 ’transacties’ in die maand een storing gemeld werd, was dit in december slechts ruim 1 procent op de 13.000 ’transacties’. “Beginnersfouten worden er steeds meer uitgefilterd, naarmate we meer ervaring hebben”, stelt e-laad.

Ook de zogeheten ‘uptime’ van laadpunten is in 2012 verbeterd, van 88 procent naar 98 procent. Dat is de tijd dat laadpunten verbonden zijn met de centrale. De tijd dat deze verbinding is verbroken wordt ‘downtime’ genoemd. Dit kan onder andere worden veroorzaakt door het wegvallen van de telecommunicatie of de netspanning vanwege een stroomstoring.

Stichting e-laad is een initiatief van de beheerders van energienetten om elektrisch rijden te promoten. In 2012 heeft de stichting 1171 oplaadpunten laten plaatsen. In totaal beheert e-laad nu 2314 palen, waar je ook terecht kunt met een elektrische motor of motorscooter. Wil je weten waar ze staan? Op de website van de stichting e-laad vind je een handig overzicht.

Bron: ANP.