Jeugdjournaal doet rondje MOTORbeurs!


KNMV - 22 februari, 2013

Het was meteen al lekker druk tijdens de eerste dag van de MOTORbeurs. Zelfs het Jeugdjournaal wist Utrecht te vinden.

De reporters van het Jeugdjournaal waren benieuwd of de MOTORbeurs ook leuk was voor jonge bezoekers en dat bleek beslist het geval. De uitzending was donderdagavond om 18:45 te zien op Nederland 3, met Molenaar NSF100 Cup-rijder Thom Molenaar in de hoofdrol, die voor de gelegenheid zijn motorpak had aangetrokken.

Natuurtalent

Thom, die dit jaar voor het eerst meerijdt in de succesvolle instapklasse, leidde de tv-ploeg rond over de beurs alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. “We zijn vooral in Hal 8 gebleven en ik heb ze even meegenomen naar het buitenterrein waar ik een rondje heb gereden tegen de minibikes van RAP-Holland”, aldus de jonge coureur die en passant ook even proefzat op een Honda CBR1000 RR Fireblade, zijn favoriete motor.

Voorlopig houdt Thom het echter bij een Honda NSF100, waarmee hij binnenkort uitkomt in de Molenaar NSF100 Cup. Feit is dat hij absoluut niet bang is om flink gas te geven. “Ik ben het wel gewend, ik heb best wel vaak geoefend”, aldus Thom wiens ouders Arie en Carla de drijvende kracht zijn achter de Molenaar NSF100 Cup die inmiddels het vijfde seizoen ingaat. “We waren al langer van plan om een ‘visvijver’ te creëren om talent te scouten, iets wat is gelukt dankzij onze samenwerking met de KNMV, de SOBW en de TT”, aldus Carla. In België, Japan en Italië is de NSF100 Cup een regelrechte hit.

Rijdersklasse

De Molenaar NSF100 Cup is een zeer laagdrempelige klasse. Meerijden kost € 1.000,- per seizoen, inclusief de kosten voor crashschades, onderhoud en het gebruik van motorkleding. Alle motoren blijven eigendom van Team Molenaar NSF100 en zijn technisch volkomen identiek. Er wordt per wedstrijd geloot wie op welke motor rijdt. Het is de rijstijl van de jonge coureurs die het verschil moet maken en daarin worden ze getraind door ex-coureur Joey Litjens. Ook KNMV-wegracebondscoach Barry Veneman komt regelmatig even langs om te kijken, soms heeft hij handige tips. Het seizoen 2013 bestaat uit 16 wedstrijden, verdeeld over 8 dagen. Omdat het lichte motoren zijn, kan er worden getraind op outdoor kartcircuits.

Wil je de uitzending nog eens terugzien? Klik hier. En like de Molenaar NSF 100 Cup op Facebook voor de foto’s.