IJsrace wildcard voor Stellingwerf


KNMV - 05 februari, 2013

De Nederlandse ijsracecoureur René Stellingwerf heeft van de FIM een wildcard gekregen voor alle finalewedstrijden van het wereldkampioenschap.

Voor de ‘Ice Speedway Gladiators World Championship Finals’ is slechts één permanente wildcard beschikbaar. Goed nieuws dus voor de Nederlandse baansportwereld dat deze startplaats aan René Stellingwerf is toegewezen. Afgelopen weekend greep hij in Zweden tijdens een run-off net naast de directe kwalificatie, maar hij heeft in het voorseizoen toch zoveel indruk gemaakt dat hij alsnog door de FIM is beloond. Een persoonlijk succes kan Stellingwerf dit seizoen wel gebruiken, nadat zijn mentor en vriend Tjitte Bootsma in november vorig jaar is overleden.

De coureur uit Friesland sluit aan bij het startveld van in totaal zestien rijders, van wie er zeven uit de kwalificatieronden zijn doorgestoten en eenzelfde aantal is geplaatst op basis van hun resultaten in 2012. De zestiende en laatste startplaats wordt door de organisator ingevuld. Het WK-programma bestaat dit jaar uit vijf tweedaagse evenementen, waarvan ook de wedstrijden in Assen op 9 en 10 maart deel uitmaken. Met zes deelnemers is Rusland traditioneel het sterkst vertegenwoordigd in deze competitie.