European Nations voor jeugd-MX


KNMV - 15 februari, 2013

Vier jonge rijders in drie klassen gaan in april de strijd aanbinden bij de Motocross voor Europese landenteams in Castelneau de Levis in Frankrijk.

FIM Europe heeft nieuwe reglementen bekend gemaakt voor de Motocross voor Europese landenteams, waarbij de leeftijd van de deelnemers flink is verlaagd. Men hoopt op deze wijze meer belangstelling te genereren voor deze landenwedstrijd die in het verleden drie keer op rij door Nederland is gewonnen. In 2011 waren Donny Bastemeijer, Ceriel Klein Kromhof en Herjan Brakke nog succesvol in Sevlievo (Bulgarije).

Voor de wedstrijd in 2013 is gekozen voor een compleet andere aanpak met teams van vier motocrossers in drie categorieën: 85cc klasse: twee rijders van 11 tot 14 jaar; 125cc klasse: één rijder van 13 tot 17 jaar; MX2: één rijder van 14 tot 21 jaar. Alle rijders komen twee keer in actie (twee manches 85cc en twee gecombineerde 125cc/MX2). Voor de einduitslag tellen de beste zeven resultaten. Ga voor het complete reglement naar www.fim-europe.com.

De MX of European Nations wordt dit jaar verreden in Castelnau de Levis in Frankrijk op 20/21 april, samen met de Women’s MX of European Nations. Nederland zal zeer waarschijnlijk weer een team afvaardigen, maar het is de vraag of de beste rijder in de 125cc van de partij kan zijn. In hetzelfde weekend is de EMX125 al opgenomen bij een WK-evenement, waarvan nog steeds de locatie niet bekend is.

Bron: FIM Europe en KNMV.