Aprilia maakt prijzen Caponord 1200 bekend


KNMV - 22 februari, 2013

Liefhebbers van sportieve allroads hebben er even op moeten wachten, maar het is niet voor niets geweest. De langverwachte Aprilia Caponord 1200 is uit.

De foto’s waren er al en inmiddels heeft Piaggo Vespa BV, waarvan Aprilia deel uitmaakt, de prijzen voor de Nederlandse markt bekend gemaakt. De basisversie met ABS en traction control gaat voor € 14.990,- over de toonbank, de meest luxueuze versie met Aprilia Dynamic Damping, cruise control en Travel Pack moet € 17.990,- kosten.

Daarmee mikt Aprilia iets onder de prijs van de Ducati Multistrada 1200, die als een directe concurrent mag worden gezien en voor € 18.690,- in de catalogus staat. Deze motor is uitgerust met semi-actieve vering. Het veersysteem van Aprilia gaat volgens eigen zeggen een stap verder en ‘denkt’ nu helemaal mee met de rijder, die zich op de Caponord niet meer druk hoeft te maken over verschillende elektronische voorinstellingen. Vering en demping worden automatisch aangepast aan de staat van het wegdek, ook bij een uitstapje op gravel.

Oude bekende

De Caponord 1200 is de opvolger van de Caponord 1000, die van 2001 tot en met 2008 in het modellengamma van Aprilia te vinden was. Het nieuwe 90° V-twin-motorblok is afkomstig uit de grote supermotard Dorsoduro 1200, waarin het 130 pk levert.

Je kunt de nieuwe Caponord zelf gaan bewonderen op de Piaggio-stand in Hal 12 van de MOTORbeurs, waar hij met koffers, handkappen en Electronic Pack staat te pronken. Het is nog wel een showmodel, waarmee je niet kunt rijden. PR & Marketing Manager Michael Ras van Piaggio Vespa BV weet te melden dat hij begin maart in productie gaat en uiterlijk begin april in de winkels staat.

De stand van Piaggio Vespa BV is overigens ‘powered by’ Teo Lamers Motorrijwielen, Veda en Roké en je kunt er behalve Aprilia ook de merken Moto Guzzi, Vespa en Piaggio bekijken. Als je een smartphone bij je hebt, kijk dan even bij de Piaggio X10 en de nieuwe Guzzi California 1400 Custom (met ABS) voor een demonstratie van het Piaggio Multimedia Platform. Dit is een gratis app (voor Apple en Android), waarmee je via bluetooth draadloos muziek kunt afspelen op je boordradio, een toerenteller kunt simuleren op je motorscooter, hellingshoeken kunt uitlezen en gegevens kunt uitlezen bij je dealer voor onderhoud. De app geeft je zelfs een seintje als je een lekke band hebt!