Afwisselende ONK Wegracekalender 2013


KNMV - 05 februari, 2013

Het ONK Wegrace van de KNMV biedt in 2013 een gevarieerd programma met races op zes verschillende circuits in Nederland, België en Duitsland.

Als kers op de taart zijn de Dutch Superbike- en Dutch Supersportklassen opnieuw van de partij in respectievelijk het weekend van de WK Superbike en de Dutch TT. Het volledige ONK programma rijdt ook dit jaar weer mee bij de British Superbikes in Assen.

   
28 april WK Superbike, Assen
12 mei KNMV ONK Wegraces, Hengelo (Gld)
20 mei KNMV ONK Wegrace Pinksterraces, Oss
26 mei Int. Wegrace Ducati Club Races, Assen
29 juni WK MotoGP Dutch TT, Assen, incl. WK zijspan
14 juli KNMV ONK Wegrace, Zolder (B)
4 augustus KNMV ONK Wegrace GAMMA Racing Day, Assen, incl. WK zijspan
11 augustus KNMV ONK Wegrace, Francorchamps (B)
8 september KNMV ONK Wegrace, Assen
22 september KNMV ONK Wegrace British Superbikes, Assen
13 oktober KNMV ONK Wegrace Race of the Champions, Assen

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Klik hier voor de gedetailleerde ONK-kalender met klassenindeling.

De race op Oschersleben is nog onder voorbehoud. De organisator bepaalt in de eerste week van februari of er voldoende deelname is voor dit evenement.

Deze afwisselende kalender laat zien dat er veel beweging zit in de Nederlandse wegracecompetitie. Verder zijn er diverse initiatieven ontplooid om het ONK en het randprogramma in 2013 aantrekkelijker te maken. Hierover volgt later meer nieuws.

Nieuw: prijzenpot in 2013!

Wie pakt dit seizoen de hoofdprijzen in het ONK Wegrace? In 2013 is die vraag voor de coureurs nog interessanter, want aan het einde van het seizoen staat er een pot met prijzengeld klaar voor de nummers 1, 2 en 3 in het klassement.

€ 5000,- per klasse

Voor de vier ONK klassen, Dutch Moto3, Dutch Sidecars (per span), Dutch Superbikes en Dutch Supersport is dit seizoen een prijzenpot van in totaal € 5000,- per categorie beschikbaar! De kampioen wordt beloond met € 3.000,-, nummer 2 in het eindklassement krijgt € 1.500,- en voor nummer 3 ligt er € 500,- klaar.
Naast de eindklassering is de enige andere voorwaarde dat de deelnemers in een minimaal aantal wedstrijden moeten starten: Dutch Moto3 (8 keer), Dutch Sidecars (7 keer), Dutch Superbikes en Dutch Supersport (beide 10 keer).

Vragen?

Bij vragen over het ONK Wegrace, mail of bel met Jenny van Alebeek, secretaris Wegrace (j.vanalebeek@knmv.nl of 026-3528516).