Voorlopige NK Motocross kalender 2014


KNMV - 24 december, 2013

Op dit moment wordt nog met een aantal organisatoren overlegd over een datum voor een NK Motocross wedstrijd. Omdat belanghebbenden al wel graag willen weten welke wedstrijden er komend seizoen (in ieder geval) op de kalender staan publiceren wij op dit moment een voorlopige kalender. Zodra er wedstrijden kunnen worden toegevoegd aan de kalender zullen deze direct gepubliceerd worden op de KNMV website.

De competitie gaat van start op zondag 2 maart in Heerde, hier zullen de klassen 85cc GW, 125cc, NK MX2 en NK Open het spits afbijten, dit alles in verband met de kwalificatie voor de eerste ONK Solo wedstrijd in Emmen op 16 maart.
 
De KNMV heeft van FIM Europe het verzoek gekregen om dit seizoen een EK Quads wedstrijd te organiseren, de FIM Europe Motocross Commissie wilde graag een EK Quads kampioenschap over meerdere EK wedstrijden en heeft daarom het verzoek gedaan om een EK Quad wedstrijd in Oss te organiseren tijdens het WK Zijspan op 12 en 13 april. De KNMV wil aan het verzoek van FIM Europe tegemoet komen, dit betekent alleen wel dat de geplande ONK Quad wedstrijd op 13 april (die was ingedeeld in plaats van het EK Quads), alsnog komt te vervallen. Er staan derhalve 6 ONK Quad wedstrijden op de KNMV ONK MX kalender 2014. 

Inmiddels is de EK Motocross kalender bekend gemaakt. Komend seizoen wordt op 31 mei en 1 juni een EK Jeugd Motocross wedstrijd verreden in Varsseveld en zal als aflsuiting van het seizoen de landenwedstrijd Zijspannen en Quads verreden worden in Markelo, op 11 en 12 oktober.
 
Klik hier voor de voorlopige kalender.