Verkeerschaos verwacht door zuidwesterstorm op pakjesavond


KNMV - 05 december, 2013

Na de horrorstorm van eind oktober staat Nederland opnieuw een zware meteorologische beproeving te wachten in de aanloop naar Sinterklaasavond. Volgens het KNMI is de storm om 15.00 uur op zijn hevigst.

Het KNMI heeft voor de noordelijke en westelijke provincies – opmerkelijk genoeg met uitzondering van Zeeland – en voor Flevoland code Oranje afgegeven. Dat staat voor extreem weer met zware tot zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur en in het waddengebied zelfs tot 130 km/h. In de rest van Nederland geldt het criterium ‘gevaarlijk weer’.

De ANWB waarschuwt voor files, die al rond 15.00 uur kunnen ontstaan omdat mensen eerder van hun werk vertrekken om pakjesavond te vieren. Het extreem slechte weer bereikt dan waarschijnlijk een piek. Om 17.00 uur is de spits waarschijnlijk het drukst. Aan het begin van de avond laait de storm in hevigheid waarschijnlijk opnieuw op, om dan met winterse buien ook voor gladheid te zorgen. 

Meld onveilige situaties

Ga je de weg op, dan adviseert ook Rijkswaterstaat je om het rijgedrag aan te passen aan de omstandigheden, bijvoorbeeld door meer afstand te houden. Als je een gevaarlijke situatie ziet, kun je deze doorbellen via de Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (deze lijn is dagelijks geopend van 6.00 tot 22.30 uur).

Heb je de KNMV app op je smartphone geïnstalleerd, check deze dan ook. KNMV-leden kunnen hiermee direct onveilige situaties op de weg aan elkaar doorgeven!

Klik hier voor meer informatie over de KNMV app.

Kijk voor meer informatie op www.knmi.nl.