Training mentale weerbaarheid verkeersregelaars


KNMV - 04 december, 2013

Vrijdag 29 november is de eerste training mentale weerbaarheid voor verkeersregelaars van KNMV clubs gegeven in het clubhuis van ‘MC de Gasschoeve’ in Collendoorn.

Deze training, die tot stand is gekomen via een samenwerking met NOC*NSF vanuit het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’, werd verzorgd door Henk Plugge, voorzitter van de Nationale scheidsrechterscommissie. Plugge, die onder meer judoscheidsrechter was tijdens de Olympische Spelen in Beijing, gaf de aanwezigen diverse tips en trucs uit de praktijk mee. Veertien leden van ‘De Gasschoeve’ en twee leden van ‘MC ’t Motorrijerke’ uit Tilburg gingen na deze gezellige avond dan ook met een schat aan informatie naar huis.

Verkeersregelaars hebben te maken met allerlei beïnvloedingsfactoren van buitenaf, waarvan agressie door de mensen met wie ze te maken krijgen er één van is. Dit kan hen beletten om optimaal te functioneren.

In de training van KNMV en NOC*NSF leren verkeersregelaars hoe ze hiermee om moeten gaan en hoe ze moeten handelen als iemand niet van plan is om mee te werken. De trainingen worden verzorgd door mensen die hun sporen hebben verdiend in de sportwereld en uit een ruime ervaring kunnen putten.

Lees hier meer over het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’.