Team Waninge contracteert Carrasco


KNMV - 18 december, 2013

RW Racing GP heeft Ana Carrasco gecontracteerd voor het Moto3-seizoen 2014.

Het Nederlandse team en de Spaanse coureur zijn een overeenkomst voor één jaar aangegaan. De 16-jarige Carrasco is vastbesloten de stijgende lijn die zij in haar eerste GP-seizoen heeft ingezet, door te trekken op de Kalex KTM. 

Ana Carrasco, geboren op 10 maart 1997 in Murcia, racet al in wedstrijdverband sinds 2005. In 2011 was zij het eerste meisje dat punten behaalde in het Spaanse 125cc-kampioenschap en in 2012 was ze de eerste vrouwelijke deelnemer aan het Spaanse CEV Moto3. Ze maakte haar GP-debuut vorig jaar bij Team Calvo, naast Maverick Viñales die Moto3 wereldkampioen werd.

Indrukwekkend

In haar rookieseizoen finishte Carrasco in op één na alle races en in Maleisië schreef ze geschiedenis door als eerste vrouw punten te pakken in de Moto3 Grand Prix. Met de achtste plaats bij de laatste race in Valencia maakte zij veel indruk in de GP-wereld.

Groot talent

RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen is verguld met zijn nieuwe coureur: ,,Ana heeft laten zien een groot talent te zijn. Ze heeft echt bijzondere dingen laten zien in haar eerste jaar in de Moto3 en wij hebben het geloof en het vertrouwen dat we haar verder kunnen laten groeien. Ze is een sterke persoonlijkheid en bereid om te werken om het beste te bereiken. Natuurlijk is het speciaal om een meisje in het team te hebben, maar het maakt voor ons geen verschil. Een getalenteerde coureur is een getalenteerde coureur en Ana is een zeer getalenteerde coureur. ’’

Wie de tweede coureur in RW Racing GP wordt is nog niet bekend. Het afgelopen seizoen reden de Nederlander Jasper Iwema en de Tsjech Jakub Kornfeil voor de renstal uit Drenthe.

Bron: RW Racing GP.