MRB-regels oldtimers verdienen kritische blik


KNMV - 13 december, 2013

De KNMV doet een oproep aan Eerste Kamerleden om kritisch te kijken naar de plannen van de staatssecretaris van Financiën om beleid rond oldtimers aan te scherpen. Aanstaande maandag en dinsdag wordt het Belastingplan 2014 en de aanscherping van belasting rond oldtimers in de Eerste Kamer besproken.

De KNMV heeft talloze reacties ontvangen van leden die hun beklag doen omdat zij ineens door de overheid jaarlijks worden belast met een extra uitgave van € 120. Dit terwijl hier eerder een vrijstelling op van toepassing was. De regeling gaat per 1 januari 2014 in en is van toepassing op alle oldtimers (op benzine) tussen de 26 en 40 jaar. Een verlaagd tarief voor de motorrijtuigenbelasting (MRB) blijft gelden maar bezitters van oldtimers betalen een kwarttarief met een maximum van € 120 per jaar (€ 30 per kwartaal).

Naar mening van de KNMV is het slordig dat leden pas onlangs hierover zijn geïnformeerd, 21 dagen voor ingang van deze regeling. Het lijkt ongeloofwaardig de regeling al per 1 januari 2014 in te voeren terwijl de aanscherping van de regeling nog niet eens is goedgekeurd door de Eerste Kamer der Staten-Generaal.