KNMV organiseert driedaagse wegracetraining in Spanje


KNMV - 02 december, 2013

Ter voorbereiding op het raceseizoen 2014 organiseert de KNMV komend voorjaar een driedaagse wegracetraining voor haar licentiehouders op het prachtige circuit van Navarra in Noord-Spanje. Heb jij jezelf al ingeschreven?

Navarra is een modern circuit, o.a. bekend van de races voor het Spaanse CEV-kampioenschap, waarop verschillende lay-outs mogelijk zijn en biedt uitstekende testmogelijkheden. De KNMV Wegracetraining 2014 vindt plaats op 14, 15 en 16 maart.

Het programma

Bondscoach Barry Veneman heeft er zin in: “Door deze driedaagse trainingsstage krijg je de mogelijkheid om na de winter weer in je ritme te komen, onderdelen te testen, een kwalificatiesimulatie af te werken, te oefenen op een staande start met vliegende ronde etc. Allemaal zaken die er toe doen wanneer het seizoen begint. Ook is het belangrijk om te kunnen trainen met gelijkwaardige en gemotiveerde rijders op een circuit dat niet overvol is. Vaak eindigen we het seizoen met persoonlijke records, het zou mooi zijn wanneer we zo goed voorbereid zijn dat we met scherpe tijden kunnen beginnen!”

Ondersteuning KNMV-trainers

Met ondersteuning van de KNMV-trainers worden voor elke klasse opdrachten en doelstellingen bepaald. Tijdwaarneming en sectietijden geven de mogelijkheden om de vooruitgang te volgen en aan te sturen. Naast de rijtrainingen zullen er workshops gegeven worden over de fysieke en mentale voorbereiding op het raceseizoen.

Voor wie

De KNMV-wegracetraining 2014 is exclusief voor KNMV-licentiehouders die in het bezit zijn van een Euro-B of internationale licentie. De verzekering op de KNMV Euro- en internationale licenties zijn tijdens deze trainingsdagen van toepassing. De volgende klassen zijn welkom: Moto3, pre 250 Moriwaki, Supersport, Superbike, 3D Cup, Supermono/Classics en 50cc Classic.

Kosten en inschrijving

De betreffende KNMV-licentiehouders zullen nog deze week een mail met het inschrijfformulier ontvangen. De kosten van de driedaagse KNMV Wegtraining 2014 bedragen € 300,-. Deelnemers ontvangen hiervoor minimaal 115 rijminuten per dag, verdeeld over meerdere sessies. Hierbij zijn de tijdwaarneming en een racesimulatie op de laatste dag inbegrepen. Neem voor vragen contact op met de secretaris wegrace Jenny van Alebeek: j.vanalebeek@knmv.nl.