Kampioenen en legendes verenigen zich op FIM-gala 2013


KNMV - 03 december, 2013

Tijdens het FIM-gala in de prestigieuze ‘Salle des Etoiles’-zaal van het ‘Sporting Monte-Carlo’, ontvingen onder anderen Jeffrey Herlings en de in België woonachtige Ben van den Boogaard hun welverdiende FIM Award.

De editie van 2013 was de vierde keer dat het FIM (Féderation Internationale de Motocyclisme)-gala wordt gehouden. Via een live tv-verbinding kenden motorsportlegenden uit verschillende landen de mannelijke en vrouwelijke wereldkampioenen op motorsportvlak van 2013 hun award toe, met een korte persoonlijke toespraak. Een hele eer voor beide partijen.

Onvergetelijke avond

De nieuwe co-presentatoren Matthew Roberts en Lisa Leyland bleken gepassioneerde motorliefhebbers. Zij bezorgden hun publiek een onvergetelijke motoravond. Niet alleen de vijfhonderd gasten in de zaal, maar ook miljoenen motorsportliefhebbers over de hele wereld konden meegenieten van de feestelijke avond. Iets wat ook werd opgemerkt door FIM president Vito Ippolito, die in zijn speech nogmaals benadrukte dat deze uitzonderlijke gebeurtenis mede mogelijk is gemaakt door de vereende krachten van iedereen in de motorwereld.

Naast de gebruikelijke awards waren er ook twee eretitels te vergeven: Rookie van het jaar en Rijder van het jaar. Die prijzen gingen respectievelijk naar speedwayrijder Patryk Dudek en MotoGP-coureur Marc Marquez (die ondanks zijn jonge leeftijd allang geen rookie meer mag heten).

Niet alleen sporters vielen in de prijzen, het Britse ministerie van Transport ontving de 2013 FIM Road Safety Award voor haar onderzoek naar de pasvorm van helmen en het effect ervan bij motorongevallen.

Beelden

Bekijk hier de tv-uitzending op Youtube en een aantal foto’s op de KNMV Facebook-pagina.