Ewoud Lalkens sportman van het jaar in Coevorden


KNMV - 10 december, 2013

Het klinkt als een jongensboek: nog één keer je grote droom waarmaken voordat je stopt. Trialrijder Ewoud Lalkens (28) deed het en werd Nederlands kampioen bij de Inters. Het leverde de inwoner van Sleen de eretitel ´sportman van het jaar´ op in ´zijn´ gemeente Coevoerden.

Een hele eer natuurlijk, en voor ons des te meer reden om hem in januari 2014 nog een keer flink in het zonnetje te zetten tijdens het KNMV Motorsportgala. Als waardige afsluiter van een glansrijke trialcarrière.

Eerder dit jaar, na het in ontvangst nemen van zijn kampioensbeker, tijdens de huldiging van het ONK Trial in Enter op 27 oktober, liet Lalkens weten dat zijn motorsportcarrière ten einde was gekomen. “De reden is dat ik nu 10 jaar op het hoogste niveau heb gereden in Nederland, waarvan ik de laatste 7 jaar in de top 3 ben geëindigd. Ik stelde voor mijzelf ieder jaar een doel om naar toe te werken en gemotiveerd te trainen. Zo was dat in het verleden hogerop rijden in de inters klasse, daarna van 2007 tot en met 2009 3 seizoenen internationaal geprobeerd aan te klampen. In 2010 herstellen van de knieoperatie en toch 3e eindigen in de ONK, in 2012 het EK deelgenomen in Nederland in de kampioensklasse en dit jaar wou ik nog een keer een gooi doen naar de Nederlandse titel.”

Leeftijd speelt naar eigen zeggen geen enkele rol bij het besluit, Lalkens wil voorlopig meer tijd vrijmaken voor zijn vriendin en pasgeboren zoon. Daarnaast heeft hij een eigen praktijk als podotherapeut. Allemaal zaken waardoor hij zich niet meer volledig kan concentreren op een motorsportcarrière. De liefde voor de sport blijft echter: “de kans bestaat dat ik actief blijf in de regionale competitie. Puur omdat ik het leuk vind. Ik heb daarnaast aangeboden om jonge talenten uit veelal Noord-Brabant van Trial Team Holland te begeleiden als ze langskomen bij de baan in Diphoorn.”

Bron: Krant van Coevorden / NDC mediagroep

Klik hier om de Facebook-pagina van Ewoud Lalkens te bekijken.