WSBK Nürburgring


KNMV - 30 augustus, 2013

Dit weekend zijn op de Duitse Nürburgring wedstrijden voor WK Superbike, WK Supersport, EK Superstock en European Junior Cup.

WK Supersport
 

Sam Lowes heeft op de Nürburgring een belangrijkste stap gezet op weg naar de World Supersport titel. De Yamaha coureur won de wedstrijd terwijl zijn naaste belager Kenan Sofuoglu ten val kwam en geen punten wist te scoren. Fabien Foret werd tweede, Kev Coghlan derde. Michael van der Mark kwam als vijfde over de finish, Pepijn Bijsterbosch als zeventwintigste. 

Door het uitvallen van Sofuoglu heeft Lowes de leiding in de tussenstand weten te vergroten tot maar liefst 54 punten. De Brit heeft nu 185 punten achter zijn naam staan terwijl Sofuoglu er 131 heeft weten te scoren dit seizoen tot nu toe. Fabien Foret staat derde met 121 punten en Van der Mark bezet de vierde plaats met 91 punten.
  
EK Superstock 600
 

Franco Morbidelli heeft de EK Superstock 600 wedstrijd op de Nürburgring weten te winnen. De Italiaan versloeg na tien ronden zijn landgenoten Alessandro Nocco en Christian Gamarino. Wayne Tessels werd negende, Tony Coveña kwam als elfde over de finish nadat hij door een technisch probleem een aantal posities prijs had moeten geven.
 
In de tussenstand van het kampioenschap gaat Morbidelli aan de leiding met 114 punten voor Gamarino met 108 punten. Coveña bezet de zesde plaats met 80 punten, Tessels staat op de veertiende plaats met 31 punten.

Pata European Junior Cup
 
Na zijn overwinning in Assen heeft Bo Bendsneyder ook zijn tweede wildcard optreden in de European Junior Cup op de Nürburgring winnend af weten te sluiten.
 
De start van Bendsneyder was niet geweldig, na de eerste doorkomst lag de Nederlander op de tiende positie. Na een aantal plaatsen goed gemaakt te hebben en op de zesde plaats aanbeland te zijn leek de afstand naar de kopgroep van vijf coureurs nagenoeg onoverbrugbaar.
   
Nadat eerst de nummer vijf werd verschalkt wist Bendsneyder met nog een kleine twee ronden te gaan aansluiting te vinden bij de kopgroep en even later zelfs in één keer vier rijders te passeren en brutaalweg de leiding over te nemen. De wildcard coureur viel nog even terug naar een derde plaats, maar wist in de laatste ronde opnieuw de leiding in handen te nemen om zijn tweede overwinning in twee wedstrijden binnen te halen.

Kevin Manfredi en Robin Anne werden als tweede en derde afgevlagd.